Samen eten
is genieten van elkaars gezelschap

Met Superette ’t Dorp willen we dat je meer tijd hebt voor familie en vrienden en voor de gesprekken aan tafel

In onze zoektocht naar authentieke artisans, topkwaliteit producten en duurzame ingrediënten, hechtten we ook veel belang aan het menselijk contact met onze leveranciers. We willen vertrouwen hebben in hun manier van werken, en er moet een uitwisseling zijn waar iedereen beter van wordt. We waren kortom op zoek naar de vrienden van Superette ’t Dorp.

Want de beste dingen in het leven zijn gemaakt van ‘vriendschap’.

  • Benjamin en Jill van 'CosyFood'

    Benjamin De Sy en Jill Colaers van COSYfood zijn beiden gepassioneerd door vers en lekker eten, met verrassende smaken.

    Benjamin is het culinaire brein achter Cosyfood. Hij studeerde aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, liep stage bij verschillende chefs en werkte de laatste jaren voor gerenommeerde sterrenzaken.

    Sinds 2021 runt hij samen met Jill het succesvolle cateringbedrijf COSYfood. Ze staan bekend om hun foodboxen tijdens de eindejaarsperiode, als ‘chef aan huis’, hun walking dinners, (dessert-)buffetten voor babyborrels, en B2B-events.

    ‘COSYfood x Superette ’t Dorp’ is een droomcombinatie waar meer in zit, neem dat maar van ons aan!

  • Jan en Leen van 'Soeperman Jan'

    Jan Moens en Leen Oost van Team Soeperman Jan, zetten al sinds 2015 in de regio van Evergem (Elslo) en Gent zelfgemaakte verse soep op de kaart.

    Elke werkdag leveren ze hun verse soep aan bedrijven, hogescholen en verenigingen én in hun foodautomaten in Evergem en Sleidinge. Op vraag van hun Ertveldse klanten doen ze dat nu ook in onze automaten.

    Sinds de start werken Jan en Leen samen met begeleid medewerkers van Voluit, een sociale onderneming in Evergem. Ze hebben het hart op de juiste plaats en zetten zich in voor gezonde voeding: met hen samenwerken was een logische keuze!

  • Ann van 'Lekker Ann’ders'

    Ann maakt vol passie samen met haar team (h)eerlijke, gezonde bereide maaltijden. In de keuken wordt er seizoensgebonden aan de slag gegaan met een knipoog naar de wereldkeuken.

    ... en dat proef je!

    Alle gerechten bestaan uit biologische, verse en kwalitatieve producten. De maaltijden zijn vacuüm en ecologisch verpakt, verdeeld in royale porties.

  • Jeremy van 'Fresh&Veggie'

    Het motto van Jeremy luidt: "Waarom het bij heerlijk laten als het ook nog eens eerlijk kan zijn?”

    Zijn team kookt 100% biologisch én plantaardig, voor uitgebalanceerde recepten met veel voedingswaarde. Hun producten bevatten geen bewaarmiddelen of andere toevoegingen. Ze werken samen met lokale bioboeren, want supervers is hun credo. Kortom: de korte keten op uw bord.

  • Kristl van 'Pastati'

    Voor Kristl De Loose, oprichter van Pastati, was het doel van bij de start in 2016 om tewerkstelling in de sociale economie te creëren. Ondertussen is Pastati een afdeling van maatwerkbedrijf Aarova. Dagelijks maken werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt de lekkerste pasta’s klaar.

    Pastati maakt verse en droge pasta en is gespecialiseerd in verse ravioli’s met seizoensvullingen. In 2023 ontvingen ze een award van Gault&Millau.

    Sociale tewerkstelling, verantwoord verpakken en lokale ingrediënten maakt Pastati uitermate duurzaam. Veel chefs en zelfs de Rode Duivels zijn al lang fan!